Jättiläisen lyhty – Giant’s Lanter

Jättiläisen lyhty on syyrialaisten lyhtyjen ja lamppujen inspiroima suuri lyhty. Teoksella kunnioitetaan sodan tuhoaman maan vanhaa ja taidokasta käsityöläisperinnettä ja itämaisten satujen henkeä.

Teoksen materiaalina on kotien ja työpaikkojen kierrätysmateriaali. Sitä ovat keränneet lukuisat ystävät ja myös Emmauksen kirpputorin Mäkelänkadun myymälä.

Tilataitelija Kristiina Tuuran teos on valmistunut yhteistyössä lukuisten helsinkiläisten kanssa. Teosta on rakennettu syksyllä 2018 Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopun työpajassa, Stadin osaamiskeskuksen Suomea ja oppimisvalmiuksia -kurssin opiskelijoiden kanssa ja Puistopolun peruskoulun 7-luokkalaisten käsityötuntien yhteydessä.

Teos oli esillä Helsingissä Stadin osaamiskeskuksessa, Vuosaaren kirjastossa ja Lasten valoseikkailussa Säätytalon puistossa. Myöhemmin vuonna se siirtyy 2019 Helinä Rautavaaran museoon Espoossa. Teos on osa Helinä Rautavaaran museo koordinoimaa, Ulkoministeriön rahoittamaa Naiset ja pakolaiset ensin!- osallistavaa globaalikasvatushanketta.

Niilo Helanderin säätiö ja Valofirma oy ovat tukeneet Jättiläisen lyhdyn valmistamista. 

Jätä kommentti